ISTORIC

Scurt istoric al organizatiei

Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu face parte din Asociatia Nationala a Caselor de Cultura a Sindicatelor din Romania, avand statut de filiala cu personalitate juridica, pronuntata prin incheierea din 07.06.1995, emisa de Judecatoria Sector 6 Bucuresti.

Casa de Cultura a Sindicatelor a fost realizata din fondurile Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania, fiind pusa in functiune in anul 1973.

Istoricul activitatii:


Pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor au concertat de-a lungul timpului artisti consacrati si s-au desfasurat festivaluri, cum ar fi:
– Festivalul International de Teatru
– Festivalul cultural-artistic Toamna Sibiana
– Concursul de videoproiectii privind educatia ecologica “Omul de Muntele”
– Festivalul Folcloric International Cantecele Muntilor
– Festivalul folcloric “Vine, vine primavera”
– Festivalul International de Film Documentar si Antropologie Vizuala – Astra Film Fest
– Festivalul International de Balet
– Memorialul ‘Ion Macrea” – spectacol folcloric sustinut de ansambluri folclorice profesioniste din Romania
– Corul de Camera “Cedonia” al Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu.
Corul de Camera “Cedonia” al Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, infiintat in anul 1968, activeaza la Casa de Cultura a Sindicatelor din anul 1986. Corul “Cedonia” este format din 34 de coristi, participa la festivaluri corale si la turnee in Europa si Statele Unite ale Americii.

Prezentarea salilor de spectacole si a spatiilor aferente:


Sala mare de spectacole, in suprafata de 397 mp, are 696 de locuri, fiind astfel cea mai mare sala de spectacole din judetul Sibiu, si este dotata cu o scena in suprafata de 214 mp, cu fosa pentru orchestra.
Accesul din exterior catre scena si catre cele 4 cabine ale artistilor se face printr-o intrare separate.
Sala Studio a Casei de Cultura are 156 de locuri si este ideala pentru organizarea de conferinte, dar si pentru prezentarea de filme de arta si documentare, sau organizarea concertelor de camera.